Before Article
Beijinho - Foodbrigade

Bitterbal? Of 4 typisch Braziliaanse WK-snacks waarmee je snel scoort?

Makkelijk te bereiden en goedkoop qua inkoop. En perfect voor je gast die onder het voetbal kijken wat wil eten. Met deze typisch Braziliaanse fingerfoods ben je helemaal klaar voor het WK Voetbal. 

Bitterbal, vlammetje of ander bittergarnituur? Dat kan origineler! Met Braziliaanse snacks speel je op originele wijze in op het WK Voetbal in Brazilië. De Braziliaanse keuken staat bekend om zijn veelzijdigheid. En met invloeden uit onder andere Japan, India, Afrika en Portugal is dat ook niet zo gek.

 1. Pão de queijo
  Pão de queijo, een broodbolletje met lichte kaassmaak, wordt in Brazilië op iedere straathoek verkocht. De snack bevat slechts zes ingrediënten en is daardoor goedkoop en eenvoudig te bereiden.
  pao de queijo - Foodbrigade
 2. Kibe
  Kibe is overgewaaid uit de Libanese keuken. Deze vleesballetjes bestaan uit rundvlees, uien en bulgur (graanproduct gemaakt van tarwe). Daarnaast worden er kruiden als knoflook, munt en kaneel toegevoegd. De smaakvolle snack kun je per portie verkopen. Een leuke vervanger van het schaaltje bitterballen bijvoorbeeld. Kibe - Foodbrigade
 3. Coxinha de Frango
  De Coxinha de Frango wordt gemaakt van kip en roomkaas en is prima geschikt voor op het terras. Je kunt hem van tevoren bereiden. Na bestelling hoef je ‘m alleen nog maar even te frituren.
  Coxinha de Frango - Foodbrigade

 4. Beijinho
  Beijinho (Portugees voor kleine kus) is tijdens het WK een originele vervanger van het koffiekoekje. Gemakkelijk: de bonbonnetjes kun je na bereiding  enkele dagen houdbaar houden in de koelkast. Traditioneel wordt bovenaan het gebakje een kruidnagel gestoken.Beijinho - Foodbrigade

Meer WK Voetbal en horeca:

Onderzoek Foodbrigade: een op drie zaken verwacht extra omzet door WK

Controleren op leeftijd op WK-avond? Zo houd je het gezellig

Hoe vind je extra personeel voor voetbalavond? 

In 6 stappen naar meer omzet dankzij het WK

Op zoek naar winstgevende WK-inspiratie voor je menukaart? Probeer de WKaasplank!

Al 6000 chefs en horeca-ondernemers volgen Foodbrigade op Facebook. Vind ons ook leuk!

(Of meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips voor meer omzet)