Before Article
120 uur per week werken. Normaal of belachelijk? Foodbrigade

120 uur per week werken. Normaal of belachelijk?

‘Wij werken 120 uur per week’, vertelden Robert en Brahim donderdag in het AD. Zij zijn net een tapasrestaurant begonnen in Naaldwijk, zonder enige ervaring. Foodbrigade polste op Facebook de mening van vakgenoten. Vinden zij het normaal om zoveel uren te maken in de opstartfase, of is het buitensporig veel? Lees hier de meest opvallende reacties!

  1. Robert Cickecki, werkzaam bij restaurant Le Bon Choix in Maastricht herkent zich in het verhaal van de jonge ondernemers. ‘Dat is nou horeca doen, dit doen wij al 11 jaar. Welkom in de realiteit!’
  2. Ook Jos Smulders, eigenaar van restaurant Schoneveld
    snapt dat Robert en Brahim zo veel uren maken. ‘Ik vind het wel veel, maar alle begin kost tijd en energie. Zodra alles lekker draait, gaat het sneller en bespaar je tijd. Let wel, 80 uur is niet abnormaal in de horeca.’
  3. Toch zijn er ook collega’s die er anders over denken.
    Kadir Ahmet Binnoga, eigenaar van Turks restaurant Bosporus vind 120 uur wel erg veel en waarschuwt de jongens: ‘Denk aan je gezondheid! 80-90 uur is oke. 120 uur is extreem! ’Ook Joris Dikmans vindt 120 uur te veel. Volgens hem zijn dit excessen.

We zullen Robert en Brahim over een paar maanden eens bellen om te vragen hoe de zaken gaan en hoe het dan gesteld is met hun work-life balance!