Before Article

‘Totaal niet bezig met onze positie in Lekker’

Wie staat er op 66 in Lekker 2014, de lijst met de 500 beste restaurants in Nederland? En wat vindt men van hun plek in die lijst? Foodbrigade vroeg enkele restaurants om een reactie.

HanTing Cousine, Den Haag, nummer 76

‘Totaal niet bezig met op welke plek we staan’
‘We staan voor het eerst in de top 100. Op 76. Een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn. Ons concept is heel anders dan andere Chinese restaurants. Wij hebben een Frans/Chinese keuken en wij serveren alleen kleine culinaire hapjes. Geen grote gerechten dus. Hoe leuk het ook is, een positie in Lekker is niet van grote toegevoegde waarde voor ons. Het levert ons niet direct meer op. We krijgen al veel aandacht door ons onderscheidende concept, en dat zal niet veranderen. We houden ons dus ook niet echt bezig met “op welke plek we staan”. We gaan onze eigen weg en we zien wel waar we volgend jaar staan. We vertrouwen op ons concept.’
Han Ting, eigenaar 

De Gieser Wildeman, Noordeloos, nummer 88

‘Dit gaat ons zeker meer omzet opleveren’
‘Tien plekken gestegen. Daar zijn we heel blij mee! Een mooie bevestiging van onze professionele manier van werken. Lekker heeft een positief en vlammend stuk over ons geschreven. Het blad wordt veel gelezen en gaat daardoor zeker meer bezoekers, en dus omzet, opleveren. Voor volgend jaar hopen we natuurlijk weer op een stijging. We geloven vooral in wat we doen en daar gaan we vooral mee door.’
Rene Tichelaar, eigenaar 

De Luytervelde, Eindhoven, nummer 82

‘Ik lig niet meer wakker van zulke cijfertjes’
‘We stonden op 82, en daar staan we nog steeds. Stabiel dus. En dat past perfect bij ons, we zijn een stabiel bedrijf. Geen idee waarom we op 82 staan. En dat maakt me ook niet uit. Ik lig niet meer wakker van zulke cijfertjes. Vroeger wel, toen kon ik er kotsmisselijk van zijn als we een slechte waardering kregen. Daar heb ik nu te veel ervaring voor. En te veel vertrouwen voor in ons bedrijf. Volgend jaar wat mij betreft weer op dezelfde plek. Of iets stijgen. Maar niet te veel! Stabiliteit is belangrijk.
Karin Smits, eigenaresse 

De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven, nummer 66

 ‘Jong, onervaren personeel heeft ook zijn charme’
‘We zijn één plaatsje gezakt. Bijna dezelfde positie dus. Eigenlijk erg positief. We draaien al veertig jaar mee. Zijn wat behoudender in onze aanpak dan andere restaurants.We zetten nog steeds goede prestaties neer, en dat wordt gewaardeerd. Vorig jaar zijn we aardig teruggevallen. Gelukkig waardeert Lekker het nu dat we aan het moderniseren zijn. Als kritiek kregen we dat we met jong personeel werken, dat nog veel te leren heeft. Dat heeft ook zo z’n charmes, vind ik. Voor mij is het gevoel van onze gasten belangrijker. Onze doelen voor volgend jaar? We gaan door met de kaart die we hebben. En we gaan ons personeel nog beter begeleiden en vakkennis bijbrengen. Dan stijgen we vanzelf weer.’
Ingrid van Eeghem, eigenaresse 

Amarone, Rotterdam, nummer 55

‘Gewoon lekker doorgaan’
‘Van 54 naar 55. Daar ben ik erg content mee. Het is ieder jaar toch weer een verrassing. En deze positionering is goed. Waarom we op deze plek staan? Wij doen gewoon ons ding. Al jaren. We proberen constant dezelfde kwaliteit te bieden. En dat blijkt uit onze positionering. Voor volgend jaar hopen we deze plek te behouden, door gewoon door te gaan zoals we altijd doen.’
Harry Baas, eigenaar