Before Article
Rene Redzepi Hen and the egg

Over de schouder meekijken van Rene Redzepi

Rene Redzepi is chef van één van de beste restaurants ter wereld: Noma. Redzepi heeft een paar signature dishes. De bekendste is misschien wel: the hen and the egg.

De filosofie van Rene Redzepi

Redzepi heeft een hele simpele filosofie: bij Noma wordt alles bereid in authentieke kookstijlen, met producten van eigen bodem. ‘Als je tegenwoordig in een restaurant zit en je doet je ogen dicht, weet je niet waar je bent. Bestek, ingrediënten, muziek… Het lijkt overal hetzelfde. Ik wil dat mijn gasten zich bewust zijn van hun locatie en van het seizoen. Ik wil het besef van tijd en plaats teruggeven.’

Verder kijken

Lang geleden besloot Redzepi verder te kijken dan lokale ingrediënten alleen. ‘Ik wil ook cultuur en geschiedenis meegeven. Daarom stel ik mezelf constant de vraag: hoe krijg je Scandinavië op een bord?’

The hen and the egg

Een voorbeeld van een gerecht uit Scandinavië is The hen and the egg: een gebakken ei op een bedje van hooi. Redzepi: ‘wWeet je dat er veel mensen zijn die nog nooit een ei hebben gebakken? Nooit! Dat bedoel ik dus met ver verwijderd zijn van je eten. Door dit soort gerechten creëer ik een dialoog aan tafel.’

Hoe maak je zo’n signature dish?

Weten hoe Redzepi dit gerecht maakt. In onderstaande video legt hij het stap voor stap uit. De kunst afkijken van René Redzepi.