In 4 stappen de perfecte online menukaart
Before Article
tips online menukaart

In 4 stappen de perfecte online menukaart

Natuurlijk hang je een menukaart buiten je zaak om gasten te verleiden. Maar ook een goede en duidelijke online menukaart is onmisbaar. Restaurantengine weet waar je op moet letten.

Geen pdf meer op je site!

Veel restaurants hebben hun online menukaart als pdf op de website staan. Niet meer doen! Om drie redenen:

  1. Pdf’s zijn gebruikersonvriendelijk. Ooit wel eens geprobeerd om een pdf op je mobiel te openen en te lezen? Juist.
  2. Pdf’s zijn niet interactief. Ze openen in een apart venster en daardoor zijn potentiële gasten weg van je site.
  3. Pdf’s zijn statisch en moeilijk aan te passen. Voor elke kleine verandering moet je een nieuwe pdf maken. Omslachtig dus. En daardoor tijd- en geldrovend.

Aparte menukaart-pagina

Wat moet je dan wel doen? Maak gewoon een aparte menukaart-pagina op je site. Gebruiksvriendelijker en makkelijker voor jezelf.

Gebruik foto’s in je online menukaart

Door relevante en stijlvolle foto’s te gebruiken wordt het menu niet alleen mooier, je laat ook zien waar je voor staat: kwaliteit. Gebruik foto’s van verse ingrediënten bijvoorbeeld. Goede foto’s zorgen er ook voor dat je menukaart sneller gedeeld wordt, op Facebook bijvoorbeeld.

Hou het simpel

Een online menukaart moet doen wat het moet doen: jouw gerechten op een heldere manier presenteren. Overzichtelijk. Dus bijvoorbeeld lunch en diner op aparte pagina’s. Gebruik een simpele letter en een eenvoudige lay-out. Je potentiële gast moet makkelijk het menu kunnen scannen.
Nog een tip: geen euroteken voor je gerechten plaatsen. Alleen het bedrag is voldoende. Een euroteken werkt psychologisch: ‘dit kost geld’.

Niet vergeten: telefoonnummer en e-mail

Als gasten willen reserveren, willen ze dat a la minute kunnen doen. Dus niet terugbladeren naar de contactpagina. Maak het ze zo makkelijk mogelijk. Zet bij je online menukaart een e-mailadres waar mensen meteen kunnen reserveren of een button om producten te bestellen. Plaats vooral op elke pagina van de kaart je je telefoonnummer en e-mailadres.

En wil je het nieuwste van het nieuwste op je menukaart? Dit zijn dé trends op de menukaart voor 2014.