Before Article
Koksgilde

Goud, zilver en brons voor Koksgilde team in Basel

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de Salon Culinaire Mondial in Basel maar liefst 3 medailles in de wacht gesleept. De toonaangevende wedstrijd wordt eens per 6 jaar gehouden. Aan deze editie namen 10 landenteams van over de hele wereld mee.

Goud in categorie warme keuken

De wedstrijd bestond uit 2 opdrachten. De deelnemende landen moesten een koud buffet en 3-gangen diner voor 100 personen bereiden. Het Nederlandse team won goud in de categorie warme keuken. Het koude buffet leverde een zilveren medaille op.

Overall de derde plek

Overall behaalde het Nederlandse team een bronzen medaille. Daarmee versloeg het grote landen als Duitsland en Italië, maar onder meer Zweden bleek een maatje te groot. Andere landen die aan de competitie deelnamen waren Singapore, Tsjechië, Zwitserland, Hong Kong, Zuid Afrika, Maleisië en Canada.

Duitsland verslagen

Waldrik Kremer, chef d’équipe van het team: ‘Steeds moesten 2 landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden in de categorie warme keuken tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen.’ Culinair adviseur van Sligro Guido Panjer: ‘Het was een prachtige wedstrijd, en we zijn zeer tevreden met het resultaat.’

Samenstelling Koksgilde Nationaal Team

– Waldrik Kremer (Chef d’équipe), Patron/Cuisinier Sogno catering,Tilburg en blogger van Foodbrigade

– Guido Panjer,Culinair adviseur Sligro food group, Veghel  en blogger van Foodbrigade

– Henri Brouwers, Patron/Cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek

– Lars van Galen, Patron/Cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo en blogger van Foodbrigade

– Alfred van Dijk, Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek

– Keng Vichianrat, Sous chef Restaurant La Rive, Amstel Hotel Amsterdam

– Ronnie Merks, Chef de cuisine Sodexo, Zeist

– Robin Hoedjes, Chef The Victorian, Koeweit

– Chef de mission Wynand Vogel, Wynand Culinair, Blokker