Before Article
Jurgen van Wijngaarden

Ben je klaar voor de technologische revolutie?

Minimaal tien keer groter dan de Amsterdamse RAI. De Horecava keer tien. Dat is HOST – de horecaketen in zijn geheel gepresenteerd. Higlight: een hal met nieuwe horecaconcepten.

Nieuwe producten, nieuwe ideeën, nieuwe diensten, nieuwe business. Ik heb het dus over HOST, dé Internationale Tentoonstelling van de Hospitality Industrie in Milaan. Het is naast een toonaangevende marktplaats, ook de ongeëvenaarde trendsetter voor de hele horeca- en cateringwereld. Ik was er ook. Om inspiratie op te doen en om de nieuwste apparatuur te bekijken voor de nieuwe productiekeuken van ons  cateringbedrijf. Voor mij het eerste bezoek aan deze beurs. Stom genoeg maar voor één dag. Drie dagen had ik ook zonder een moment te vervelen ingevuld.

Zo was er de nieuwste keukenapparatuur, die het productieproces nóg efficiënter maakt. De nieuwste generatie blastchillers kan verwarmen, koelen, ontdooien, regeneren en pasteuriseren. De Flexichef is een multifunctioneel apparaat waarmee je kan koken (onder hoge druk), braden en sauteren. En dat zichzelf reinigt. De twee apparaten hebben het imago in instellingskeukens te staan. Maar nu zijn ze dus ook in kleiner formaat te koop. Breder toegankelijk. Daarmee kunnen ze wel eens voor een technologische revolutie zorgen in de restaurant- en cateringkeuken.

Die technologische revolutie in de keuken komt eraan. Het zou me niets verbazen als ik tijdens de volgende editie van HOST een hal met alleen maar foodprinters aantref. Wij  kunnen niet achterblijven. We moeten mee in de technologische vooruitgang. Ongeacht de omvang van de keuken. Minder mensen, leidt tot meer constante kwaliteit, meer efficiency en kostenreductie. Hoog tijd dat wij de werkwijze in onze restaurant en cateringkeukens nog eens goed onder loep nemen.