Before Article

Jos Grootscholten: ‘Wel een Michelinster, geen kitscherig interieur’

3 vragen aan…Jos Grootscholten, samen met Sharon Tettero eigenaar van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Vandaag: zijn inrichting.

Wat is typisch restaurant Perceel?

‘Toegankelijk, dichtbij het publiek. Dat zijn we in onze gerechten – eenvoudig en smaakvol – maar ook in de inrichting. Sharon en ik vinden dat je met interieur gasten moet verwelkomen. Mensen denken nog wel eens dat uit eten gaan duur is. Helemaal in een sterrenrestaurant als de onze. Met ons lichte, frisse interieur, met gewone houten tafels, proberen we het tegendeel te bewijzen.’

Hoe stel je je interieur samen?

‘Je interieur moet aansluiten bij je identiteit. Ons pand, een oud raadhuis uit de negentiende eeuw, hebben we overgenomen van een Italiaans-restauranthouder. Het was binnen erg donker. Zwarte stoelen. Zwarte tafels. Dikke gordijnen. Sharon en ik hebben direct de stoelen opnieuw laten stofferen in venkelgroen. De zwarte tafels maakten plaats voor massief eiken. En de gordijnen hebben we verwijderd. Veel glas, dat is restaurant Perceel. Dat zorgt voor een frisse, lichte inrichting en sluit goed aan bij wat we als restaurant willen uitstralen.’

Wat komt er niet in?

‘Linnen, marmer, donkere kleuren. We hebben een Michelinster, maar dat betekent niet dat we ineens luxe, dure gerechten in een kitscherige omgeving serveren. We blijven dichtbij onszelf.’

Wie? Jos Grootscholten (29)
Wat? chef-kok en eigenaar restaurant Perceel
Waar? Capelle aan den IJssel