Before Article

Je tent vol door Twitter

Twitter lastig en tijdrovend? Niet als je het op een slimme manier toepast. En nog mooier: het kan zelfs zorgen voor een volle tent. Hoe? Check deze tien tips van Buzztime Business:

 1. Zoek naar relevante gasten, beoogde fans en volgers
  Bijvoorbeeld met behulp van Wefollow, waarmee je heel makkelijk kunt zoeken op werkgerelateerde termen.
 2. Automatiseer je tweets
  Bijvoorbeeld met behulp van HootSuite. Je bespaart tijd. En kunt, ook tijdens drukke openingstijden, blijven communiceren met je (potentiële) gasten.
 3. Maak Twitter onderdeel van je dagelijkse routine
  Twitter is alleen succesvol als je er voldoende tijd in steekt en het tot één van je prioriteiten maakt. Maak bijvoorbeeld een vast uurtje per dag vrij om mensen te volgen, te reageren, etc.
 4. Maak een Twitter marketingplan
  Wat is je doel? Welke strategie ga je volgen? Wat is je primaire doelgroep? Over welke onderwerpen ga je twitteren? En: hoe ga je meten of je resultaat hebt.
 5. Stimuleer je werknemers om ook te gaan twitteren
  Laat je collega’s en werknemers ook twitteren. In de pauze bijvoorbeeld. Laat ze meehelpen om je restaurant te promoten. Zij zijn vaak je beste promotors!
 6. Gebruik foto’s
  Vergeet niet om regelmatig foto’s te twitteren. Het menu van de dag bijvoorbeeld. Of foto’s die gasten in je restaurant of van het eten hebben genomen.
 7. Organiseer leuke evenementen en wedstrijden
  Geef je volgers iets om over te twitteren. Leuke evenementen in je restaurant of een wedstrijd. Of nodig volgers uit om te reageren op de nieuwe menukaart of een make-over.
 8. Retweet
  Andere berichten retweeten is een makkelijke manier om te twitteren over relevante berichten en om nieuwe volgers te vinden.
 9. Gebruik hashtags
  Dat maakt je tweets beter zichtbaar voor anderen, waardoor je makkelijk nieuwe volgers creëert.
 10. Volg de Twitter etiquette.
  Zorg dat je je nieuwe volgers ook behoudt. Volg daarom de etiquette. Bedank bijvoorbeeld mensen die een bericht van jouw hebben geretweet. En zorg ervoor dat je niet alleen maar aan het praten bent over je eigen restaurant, zoek de conversatie op en praat ook echt met anderen.