Before Article

Het kan: 10 chefs die miljonair zijn geworden!

Iedere chef droomt ervan: heel rijk worden door zijn passie te volgen. De realiteit is soms anders. Maar het kan wel! Laat je inspireren door deze 10 steenrijke chefs.

De top 10 van best verdienende chefs bestaat voornamelijk uit Amerikanen. Toch wordt de lijst aangevoerd door Gordon Ramsay. Die dan wel weer een groot deel van zijn vorig jaar verdiende geld in Amerika bij elkaar sprokkelde. De beste tip voor chefs die rijk willen worden? Naar Amerika emigreren!

En hoe komen die chefs aan dat geld? Alleen door te koken? Nee. Was het maar zo. De marges zijn tegenwoordig zo klein (ook voor de beste chefs ter wereld) dat ze allemaal een enorme reeks aan nevenactiviteiten hebben (tv-programma’s, tijdschriften, kookboeken, merchandise). En dat levert ze het meeste op.

Magazines en talkshows

Gordon Ramsay bijvoorbeeld. Hij heeft restaurants in Groot-Brittannië en Amerika, maar het meeste geld haalt hij binnen door zijn kookboeken en tv-programma’s. Als producent en presentator van programma’s als ‘Hells Kitchen’ en ‘Masterchef’ mag hij flink wat miljoenen bijschrijven.
En dat het grote geld niet meer binnekomst via het restaurant bewijst Rachael Ray. De enige chef in de top 10 zonder eigen restaurant. Maar ze heeft wel een eigen talkshow, kookprogramma’s, een tijdschrift en meer dan 20 kookboeken op haar naam staan.

De top 10:

  1. Gordon Ramsay: (Brit)  38 miljoen dollar
  2. Rachael Ray (Amerikaanse)  25 miljoen dollar
  3. Wolfgang Puck (Oostenrijker)  20 miljoen dollar
  4. Paula Deen (Amerikaanse) 17 miljoen dollar
  5. Mario Batali (Amerikaan) 13 miljoen dollar
  6. Alain Ducasse ( Fransman) 12 miljoen dollar
  7. Todd English (Amerikaan) 11 miljoen dollar
  8. Nobu Matsuhisa (Japanner) 10 miljoen dollar
  9. Bobby Flay ( Amerikaan)  9 miljoen dollar
  10. Guy Fieri (Amerikaan) 8 miljoen dollar