Before Article
Koksgilde Nationaal Team

Goud, zilver en brons voor Nationaal Koksgilde in Basel

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de Salon Culinaire Mondial in Basel 3 medailles in de wacht gesleept. De toonaangevende wedstrijd wordt eens per 6 jaar gehouden. Aan deze editie namen 10 landenteams van over de hele wereld mee.

De internationale wedstrijd wordt 1 keer in de 6 jaar georganiseerd. Dit jaar deden 10 landenteam afkomstig uit de hele wereld mee. Foodbrigadebloggers Waldrik Kremer, Guido Panjer en Lars van Galen maken deel uit van het team.

De wedstrijd bestond uit 2 opdrachten. De deelnemende landen moesten een koud buffet en 3-gangen diner voor 100 personen bereiden. Het Nederlandse team won goud in de categorie warme keuken. Het koude buffet leverde een zilveren mediale op.

Brons
Overall behaalde het Nederlandse team een bronzen mediale. Hong kong ging er met het goud vandoor, Zwitserland eindigde als tweede. Andere landen die aan de competitie deelnamen waren Italië, Duitsland, Singapore, Tsjechië, Zuid Afrika, Malaysia en Canada.

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit:

•    Waldrik Kremer (Chef d’équipe), Patron/Cuisinier Sogno catering,Tilburg (blogger foodbrigade)
•    Guido Panjer,Culinair adviseur Sligro food group, Veghel (blogger foodbrigade) Henri Brouwers, Patron/Cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek
•    Lars van Galen, Patron/Cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo (blogger foodbrigade)
•    Alfred van Dijk, Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek Keng Vichianrat, Sous chef Restaurant La Rive, Amstel Hotel  Amsterdam Ronnie Merks, Chef de cuisine Sodexo, Zeist
•    Robin Hoedjes, Chef The Victorian, Koeweit
•    Chef de mission Wynand Vogel, Wynand Culinair, Blokker