Before Article
Foodbrigade onderzoek gast niet eerlijk over tegenvallers

Foodbrigade onderzoek: gast vaak niet eerlijk over tegenvallend gerecht

Vandaag in het AD: Foodbrigade onderzoek. Slechts 28% restaurantbezoekers is eerlijk over tegenvallend eten. Terwijl het juist zo belangrijk is om te weten wat je gast écht vindt.

Pas eerlijk bij heel slecht gerecht

Als horecaondernemer móet je weten wat je gast écht van je tent vindt. Uit eerder Foodbrigade onderzoek bleek immers dat driekwart van de restaurantbezoekers na een teleurstelling niet meer terugkomt. Nu blijkt dus ook dat je als eigenaar van een restaurant of eetcafé niet altijd snel genoeg kunt ingrijpen om je gast tevreden te houden. Voor 63% van de gasten moet het eten wel heel slecht zijn, willen ze er wat van zeggen. Waarom restaurantbezoekers anders niet eerlijk zijn? Ze zien ‘Heeft het gesmaakt’ bijvoorbeeld als een beleefdheidsvraag, ze willen hun avondje uit niet laten verpesten of ze willen het personeel sparen.

Ook andere media berichten vandaag over de uitslag van het Foodbrigade onderzoek:
Hart van Nederland: Veel mensen liegen tegen ober
De restaurantkrant: Vrouw oordeelt strenger over horeca
Lunchroom.nl: Vrouw oordeelt strenger over horeca
Missethoreca: Weinig gasten eerlijk over slecht eten

Foodbrigade onderzoek: gast wil bijzondere gerechten

Foodbrigade onderzocht verder hoe je voorkomt dat gasten ontevreden zijn over je menu: wat mag niet ontbreken op een menukaart? Daaruit blijkt dat restaurantbezoekers vooral gerechten willen proeven die ze zelf thuis niet of moeilijk kunnen maken. Je menukaart moet zich dus vooral onderscheiden.

Top 5 onmisbaar op je menukaart

  1. Bijzondere combinaties (38,4%)
  2. Gerecht van de dag (23,1%)
  3. Gerechten voor mensen met een speciale behoefte (13,9%)
  4. Klassiekers als carpaccio en tomatensoep (12,1%)
  5. Voordeelmenu (11,2%)

FoodBrigade onderzoek infographic Menukaart