Before Article
Belangenorganisatie Belgische restaurants

Nieuwe belangenorganisatie Belgische restaurants

In België is een nieuwe organisatie opgericht die de belangen van Belgische restaurants gaat verdedigen. De Belgian Restaurants Association (BRA) bestaat uit chefs en restauranteigenaren.

Bij de oprichting van de belangenorganisatie zijn zo’n 30 vakmensen betrokken. De organisatie wil zich onder meer inzetten voor een verbetering van de arbeidsvoorwaarden in de Belgische horeca. Slechte werkomstandigheden gaan volgens de BRA ten koste van de kwaliteit van de restaurants. De oprichters hopen de arbeidsomstandigheden voor restauranthouders te verbeteren. Voorzitter wordt topchef Yves Mattagne.

Elke dag restaurant dicht

Daarnaast wil de BRA benadrukken dat het noodzakelijk is om de restaurantsector te steunen. ‘Mede door de crisis is het tegenwoordig heel moeilijk om een kwalitatief restaurant open te houden’, zegt vice-voorzitter Frank De Meulder, manager van Noë Groep. ‘Elke dag sluit een kwaliteitsrestaurant of -brasserie de deuren.’