Before Article
Smaak van NL 2013

Aardbeienijs winnaar Smaak van NL 2013

Het ijs ‘Nice op een stokje’ van ondernemer Nina Weerman is verkozen tot lekkerste product van Nederland. De prijs wordt uitgeloofd door Syntens Innovatiecentrum, dat de wedstrijd De Smaak van NL 2013 uitschreef.

Nice op een stokje is aardbeienijs gemaakt van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. ‘De smaak is volledig in balans, het ijs is niet te zoet en echt biologisch, een groot pluspunt,’ aldus de smaakjury. De jury bestond uit voorzitter Jonathan Karpathios, Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw, Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious en Harry van Delft, (interim) directeur Food-opleidingen en Lector AgroFoodMarketing aan de HAS Hogeschool.

In De Smaak van NL streden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Syntens Innovatiecentrum organiseerde deze landelijke competitie en wil zo ondernemers uitdagen zich verder te ontwikkelen.

Tot regiowinnaars werden uitgeroepen: de Campereiland boeren vanillevla van Harry, Petra en Irene Bruins van Erf 1 uit Kampen en Sweet Pepper Surprise van Larisse van der Haar-Buijze uit Geldermalsen.